Opleiding: vmbo media, vormgeving en ICT

Welkom op het Mediacollege Amsterdam, kortweg Ma!

Om het nieuwe schooljaar goed te starten heeft uw zoon/dochter informatie, boeken en materialen nodig. Deze website kan u daarbij op weg helpen.

Het vmbo van Mediacollege Amsterdam start het nieuwe schooljaar op woensdag 25 augustus 2021.
V1 wordt om 13.00 uur op school verwacht.
V2 wordt om 09.30 uur op school verwacht
V3 wordt om 09.30 uur op school verwacht
V4 wordt om 09.30 uur op school verwacht

Het is belangrijk dat uw zoon/dochter de eerste dag alle boeken meeneemt. Tijdens de mentorles controleert de mentor of alles in orde is en welke boeken er eventueel missen.

Boeken bestellen voor het vmbo
Voor het bestellen van de boeken gaat u naar de website van Van Dijk. Eenmaal op de website van Van Dijk zoekt u onder de kop ‘Bestel jouw leermiddelenpakket’ Amsterdam. Volg verder de instructies op het scherm. Aangekomen bij ‘Kies een leermiddelenlijst’ kiest u het lesniveau waarop uw zoon/dochter in het nieuwe schooljaar les krijgt.
De informatie betreft het lesniveau ontvangt u per e-mail in week 28 (12 – 16 juli a.s.).
Vervolgens maakt u bij Van Dijk een account voor uw zoon/dochter aan om in te kunnen loggen. Heeft uw zoon/dochter al een account, dan kunt u deze gebruiken.

Heeft u hulp nodig? Kijk dan eerst hier.

Informatie kosten nieuw schooljaar
De kosten voor feesten, vieringen, excursies en andere activiteiten worden door de school betaald. Ma vraagt dus geen vrijwillige bijdrage aan ouders.
Leerlingen dienen echter wel schoolspullen aan te schaffen, bijvoorbeeld een geodriehoek, schriften, woordenboeken etc. Wat zij precies nodig hebben vindt u onder het kopje ‘Materialen bestellen’.

Voor het vmbo van Ma zijn de schoolspullen voor het vak Media, Vormgeving & ICT (MVI) verplicht. De school wil de kosten voor deze schoolspullen zo laag mogelijk houden en koopt deze daarom centraal in, waardoor de kosten aanmerkelijk lager uitvallen dan wanneer u deze zelf aan zou schaffen. Deze kosten bedragen € 43,64 per leerjaar.
Meer informatie vindt u bij informatie voor ouders/verzorgers in het menu ‘Links voor jouw opleiding’

De leerboeken, werkboeken en het digitale lesmateriaal die voor een specifiek leerjaar nodig zijn, zijn gratis en worden door school betaald. Wel wordt eenmalig een borg van € 75,00 door school in rekening gebracht. Het borgbedrag wordt teruggestort wanneer uw zoon/dochter de school verlaat en alle boeken correct heeft ingeleverd. Voor de boeken die aan het eind van het schooljaar niet ingeleverd worden ontvangt u alsnog een factuur van Van Dijk.

In tegenstelling tot datgene in de schoolgids staat zijn er geen kosten voor het gebruik van een kluisje. Elke leerling heeft een eigen kluisje waarin boeken en spulletjes bewaard kunnen worden. Leerlingen krijgen twee sleutels. Als beide sleutels zijn weggeraakt wordt er een nieuw slot gekocht waarvoor dan €16,50 bij u in rekening wordt gebracht.

De totale kosten voor leerjaar 1 en de instromers in leerjaar 2 en 3 zijn daarmee € 118,64.
Voor leerjaar 2, 3 en 4 zijn de kosten € 43,64. Aan het begin van het schooljaar (september/oktober) ontvangt u hiervoor een factuur.

Voor vragen kunt u via e-mail contact opnemen met de  teamassistente, mevrouw M. Burger: m.burger@ma-web.nl.