Opleiding: vmbo media, vormgeving en ICT

Welkom op het Mediacollege Amsterdam, kortweg Ma!

Om het nieuwe schooljaar goed te starten heeft uw zoon/dochter informatie, boeken en materialen nodig. Deze website kan u daarbij op weg helpen.

Het vmbo van Mediacollege Amsterdam start het nieuwe schooljaar  woensdag 19 augustus met een gezamenlijke bijeenkomst in de kantine van Dintelstraat 15.
V1 wordt om 10.10 uur op school verwacht.
V2 wordt om 09.00 uur op school verwacht
V3 wordt om 09.20 uur op school verwacht
V4 wordt om 09.40 uur op school verwacht

Boeken bestellen voor het vmbo
De boeken kunt u bestellen bij Van Dijk. Via deze link komt u bij de website van Van Dijk.
U hoeft alleen het pakketnummer in te vullen die in de door u ontvangen e-mail staat. Vervolgens maakt u bij Van Dijk een account voor uw zoon/dochter aan om in te kunnen loggen. Heeft uw zoon/dochter al een account, dan kunt u deze gebruiken.

De leerboeken, werkboeken en het digitale lesmateriaal die voor een specifiek leerjaar nodig zijn, zijn gratis en worden door school betaald. Wel wordt eenmalig een borg van € 75,00 door school in rekening gebracht. Het borgbedrag wordt teruggestort wanneer uw zoon/dochter de school verlaat en alle boeken correct heeft ingeleverd. Voor de boeken die aan het eind van het schooljaar niet ingeleverd worden ontvangt u alsnog een factuur van Van Dijk.

Informatie kosten nieuw schooljaar
Ma vraagt geen vrijwillige bijdrage aan ouders. De kosten voor feesten, vieringen, excursies en andere activiteiten worden door de school betaald.
Leerlingen dienen echter wel schoolspullen aan te schaffen, bijvoorbeeld een geodriehoek, schriften, woordenboeken etc.

Voor het vmbo van Ma zijn de schoolspullen voor het vak Media, Vormgeving & ICT (MVI) verplicht. De school wil de kosten voor deze schoolspullen zo laag mogelijk houden en koopt deze daarom centraal in, waardoor de kosten aanmerkelijk lager uitvallen dan wanneer u deze zelf aan zou schaffen.
Meer informatie vind u bij informatie voor ouders/verzorgers in het menu ‘Links voor jouw opleiding’

Voor vragen kunt u via e-mail contact opnemen met de  teamassistente, mevrouw M. Burger: m.burger@ma-web.nl.