AVG informatie voor studenten

Sinds 25 mei 2018 is er de (Europese) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG heeft drie doelen: 1. persoonsgegevens beter beschermen, 2. deze bescherming binnen de gehele EU gelijktrekken en 3. het vrije verkeer van persoonsgegevens waarborgen. 

In onderstaande linkjes kun je meer informatie vinden wat dat voor jou als student betekent. 

  • Reglement gebruik Internet & Sociale Media Met dit reglement kan het gesprek op school, in de klas maar ook thuis gevoerd worden over wat er acceptabel is op sociale media, en wat niet. De afspraken zijn van toepassing op alle leerlingen,  studenten en medewerkers van Mediacollege Amsterdam. De afspraken gelden voor het gebruik van sociale media op mobiele telefoons en andere (mobiele) devices. Niet alleen op school en in de klas, maar ook in het mediagebruik buiten de school. In november 2020 is een camerabeleid voor online lessen opgesteld. 
  • In de ‘Privacyverklaring van MA‘ informeren we je over hoe MA omgaat met jouw persoonsgevens. 
  • Omdat we bij MA veel te maken hebben met foto- en videomateriaal, hebben wij hiervoor specifieke richtlijnen opgesteld. Ook kun je gebruikmaken van het formulier ’toestemming gebruik beeldmateriaal’. Dit kun je aanvragen bij de afdeling Marketing & Communicatie: communicatie@ma-web.nl

Heb je nog vragen? Mail ze dan naar de functionaris gegevensbescherming: fg@ma-web.nl.