HULP BIJ JE STUDIEKEUZE

Weet je al precies welke opleiding je wilt doen of heb je echt nog geen idee? Misschien zweef je ergens tussenin? Een studiekeuze maken kan lastig zijn. Inholland helpt je graag hierbij! Gebruik een van de 12 tools en ontdek wat bij jou past!

PROEFSTUDEREN

Voor leerlingen in eindexamenklassen en mbo’ers in het laatste jaar (niveau 4) is Proefstuderen mogelijk vanaf 1 november. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij de opleiding van hun keuze. Voor meer informatie en aanmelden: inholland.nl/proefstuderen. Deze sessies vinden momenteel in Amsterdam en Diemen hoofdzakelijk online plaats.

SPECIAAL VOOR OUDERS

Online oudervoorlichting op 10 april 2021, 14.00-14.45 uur Help mijn kind gaat studeren!

Studeren hoe gaat dat? Uw zoon of dochter wil gaan studeren en oriënteert zich op dit moment op een vervolgopleiding in het hbo. Een spannende en soms ook lastige periode. Zoveel hbo-opleidingen om uit te kiezen!

Wat komt er kijken bij het maken van een studiekeuze? Hoe kunt u hierin uw zoon of dochter begeleiden? Wat zijn de veranderingen wanneer uw kind gaat studeren? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens onze online oudervoorlichting op zaterdag 10 april van 14:00 tot 14:45 uur. Deze voorlichting is aansluitend op de online Open Dag van Hogeschool Inholland.

Onze relatiebeheerder Michiel Dijkstra gaat in gesprek met studenten, relatiebeheerder Bea Becht en Fanne Tuijn, decaan van het Jac. P. Thijsse College. Ze gaan onder andere in op de volgende onderwerpen:

  • Studiekeuze: Waar krijgt uw kind mee te maken bij het kiezen van een studie? En hoe kunt u uw kind hierbij begeleiden?
  • Overstap vo/mbo naar hbo: Wat zijn de verschillen tussen het vo/mbo en het hbo?
  • Begrippen op het hbo: Met welke begrippen krijgt uw kind te maken op het hbo? We nemen er graag een aantal met u door.

Stel uw vragen gerust via de chat, daar nemen we de ruimte voor!

Deelnemen aan de oudervoorlichting kan door te klikken op deze link