Introductieperiode leerjaar 1 en 2

We vinden de start van het schooljaar erg belangrijk en investeren daarom veel tijd om te werken aan een voor ons belangrijk doel; een prettige en veilige sfeer in de klas en ook buiten de klas, in onze creatieve school. De introductieperiode gebruiken we om aan dit doel te werken en om duidelijk te zijn in wat we van leerlingen verwachten en wat leerlingen van ons kunnen verwachten. Zo maken we een goede start zodat leerlingen in een prettige sfeer zoveel mogelijk leren op alle gebieden

Dinsdag 5 september: Welkom bij Ma, de startdag
V1 – 09.00 uur

V2 – 09.30 uur (de zij-instromers worden om 08.30 uur verwacht)
De leerlingen starten in de kantine en worden door hun mentor meegenomen naar hun eigen lokaal. De mentor zal zich voorstellen en de start wordt gemaakt met het elkaar leren kennen. Ook wordt stil gestaan bij alle praktische en schoolse zaken zoals het rooster, de kluisjes, Magister, de lokaalindelingen en de route naar de Gymlocatie. Het boekenpakket van de leerlingen wordt gecontroleerd op volledigheid. Het is dus zaak dat de leerling al zijn/haar boeken meeneemt naar school.

De rest van deze week 
Les volgens het rooster in magister waarbij het eerste en het laatste uur een mentor uur is. In deze mentoruren wordt gewerkt aan het maken van de Ma-code, een set aan omgangsregels waarbij de leerlingen zelf veel inbreng hebben. Ook wordt veel aandacht besteed aan aanleren van gewenst gedrag in de verschillende ruimtes in en om onze school. En gaan de leerlingen samen met de mentor een programma maken wat dient als een leuke afsluiting met de klas van de introductieperiode.

Maandag 11 en dinsdag 12 september
Les volgens het rooster in magister waarbij het eerste uur een mentoruur is.

Woensdag 13 september
V1 – 
op locatie in Osdorp voor verschillende activiteiten in het kader van teambuilding
V2
 – Les volgens het rooster in magister waarbij het eerste uur een mentoruur is.

Donderdag 14 september
V1
 – Les volgens het rooster in magister waarbij het eerste uur een mentoruur is.
V2 – Op locatie in Osdorp, op deze dag zijn de leerlingen van de tweede klas aan de beurt voor een teambuilding dag.

Vrijdag 15 september: Afsluiting introductieperiode
Iedere klas heeft zijn eigen programma

Terug