Introductieweek PD1

Wat trek ik aan?
Zit mijn haar goed?
Met de bus of met de fiets?
Lunch mee?

Vraagstukken die onze studenten mogelijk bezighielden voordat zij het nieuwe schooljaar instapten. Al moet ik wel zeggen dat de eerste twee vragen ook voor mij golden.

Enfin, met klotsende oksels, knikkende knieën en grote ogen stapten onze nieuwe geweldige studenten het schoolgebouw binnen. Met warme hand werden de studenten ontvangen en naar hun nieuwe (op knikkende knieën) SLBer gebracht.

Welkom!

Ook ik mocht een nieuwe klas met verse studenten verwelkomen. Dit jaar extra bijzonder natuurlijk. De klas mocht ik volledig op school ontvangen. Genieten.

Om dit moment extra speciaal te maken heb ik met mijn SLB-klas het jaar officieel geopend. In combinatie met muziek en ballonnen gevuld met confetti werd het lint doorgeknipt en vloog de confetti door de lucht. Een perfect begin van het nieuwe studiejaar.

Na de nodige informatie hebben de studenten elkaar doormiddel van pictionary leren kennen. Favoriete film, eten, hobby’s, muziek etc. Pardoes veranderde de bescheiden SLB-klas in fanatieke illustrators en commentatoren.

De volgende dag gingen de studenten op de foto en hervatten ze waar onze studenten goed in zijn: Er goed uit zien, creatief zijn, authentiek zijn, eigen zijn en elkaar respecteren. Wederom genieten.

Ook hebben de studenten de omgeving rondom de school leren kennen en ving ik op dat de catering in goede smaak viel. Dit laatste heb ik meteen in de praktijk gebracht. En daar was niks over gelogen.

Op excursie

Dezelfde studenten hebben diezelfde week het Scheepvaartmuseum bezocht waarin ze een rondleiding van de kunstenares zelf kregen! Hoewel in eerste opzicht musea niet hun ‘ding’ was, waren ze erg tevreden en enthousiast.

Kortom:
Een fantastische introductieweek. Met prachtige geweldige creatieve studenten op een geweldige school.

Inmiddels een paar weken verder: De studenten zijn gewend, rebelleren waar het kan, hebben plezier & praatjes voor tien. Zo ken ik ze weer, die lieve, gekke, creatieve studenten van ons.

Genieten, smullen, leren en nog eens genieten…

Laat het studiejaar maar komen!

Myrthe van der Leij
Docent en Studieloopbaanbegeleider Photographic Designer

Terug